Mashtruesit në biznesin e kredive

Blog | Disa | Kredi

Një aspekt është i padiskutueshëm në Zvicër: kredia e konsumatorit është e përkufizuar qartë. Normat e interesit dhe miratimi i kredisë të cilat krijohen nga qeveria federale, janë të sakta dhe kërkuese. Kini kujdes me rregulloret e tjera! Të rriturit nuk besojnë në Baba Dimrin. Por shumë njerëz në situata të vështira ose vështirësi financiare shpresojnë për një të qëlluar me fat falë një interesi shumë të ulët. Mos bëni gabim, është fjala për një kurth! Këtu është një udhëzues se si të zbuloni mashtruesit e kredive.

 1. Ju kanë kontaktuar me email. Kontrolloni adresën e postës elektronike për të parë nëse është fjala për ndonjë kompani zvicerane. Kompanitë e besueshme kurrë nuk kanë një adresë me Gmail ose Hotmail. Mos i hapni kurrë dokumentet e tilla!
 2. A jeni kontaktuar me telefon ose me SMS? Numri është i maskuar ose i panjohur? këshilloheheni të keni kujdes.
 3. Ose edhe më mirë: një letër reklame në kutinë tuaj postare me premtime të bukura dhe kamata të ulëta? Është me siguri fjala për një reklamë mashtruese.
 4. Duhet të bëni një pagesë paraprake për të bërë hapjen e dosjes. Mos pranoni asnjëherë! Në Zvicër, kjo është e ndaluar me ligj (KKG).
 5. Gjithçka duket e mrekullueshme, nuk kontrollojnë fare nëse keni tashmë borxhe, procedurë përmbarimi të borxheve dhe pa marrë parasysh nëse keni të ardhura të mjaftueshme për shlyerjen! Ky është një “no go” absolut!
 6. A e dini formën juridike të kompanisë dhe numrin zyrtar CHE të regjistrit tregtar në Zvicër? Nuk e dini? Nëse PO, por keni dyshime, kontrolloni të dhënat!
 7. A nuk po shqyrtohet situata juaj, as financiare dhe as ajo profesionale? Dhe ju nuk propozoni një analizë të situatës tuaj? Kjo, thjesht është e pamundur!
 8. A keni faqe në internet? Nëse po, këshillohuni nëse kompania është me të vërtetë me seli në Zvicër dhe gjithçka është në përputhje. A ka njoftime ligjore?
 9. Pa faqe në internet dhe pa asnjë përfaqësi në Zvicër ?! Ata përmendin se gjithçka është ende në përgatitje … A është vërtet e besueshme kjo! A e njeh firmën dikush nga rrethi juaj i të njohurve? Mosnjohja nga askush dhe mospasja e faqes në internet… ! Po bëhen shumë elementë të panjohur.
 10. Normat e interesit janë më të ulëta se norma minimale e interesit e aprovuar nga ligjvënësi (që është4.5%)! Atëherë është padyshim fjala për Baba Dimrin!

Me pak fjalë, biznesi i kredive në Zvicër është çështje e specialistëve me përvojë, të pajisur me një diplomë zvicerane dhe me referenca të mira. Kredia personale bëhet çështje besimi me ju. Informohuni  para se të nënshkruani.

Artikull i shkruar nga Münür ASLAN Drejtor i Cashflex MultiCredit Sàrl.

Share our articles!
info
info
photo_phone
Një këshilltar është në dispozicionin tuaj për t'ju përgjigjur sa më shpejt të jetë e mundur. Ju lutemi plotësoni të dhënat tuaja më poshtë:Një këshilltar është në dispozicionin tuaj për t'ju përgjigjur sa më shpejt të jetë e mundur. Ju lutemi plotësoni të dhënat tuaja më poshtë:
  photo_phone
  Një këshilltar është në dispozicionin tuaj për t'ju përgjigjur sa më shpejt të jetë e mundur. Ju lutemi plotësoni të dhënat tuaja më poshtë:Një këshilltar është në dispozicionin tuaj për t'ju përgjigjur sa më shpejt të jetë e mundur. Ju lutemi plotësoni të dhënat tuaja më poshtë:
   Cashflex MultiCredit Sàrl hat 4,74 von 5 Sternen 745 Bewertungen auf ProvenExpert.com