Kredia personale në Zvicër dhe shlyerja e parakohshme

Blog | Kredi

Prandaj, le të flasim për këtë! Dëshironi të blini materiale me një kredi personale, të investoni në kualifikim të mëtejshëm apo edhe të blini makinë? Falë një kredie personale, keni qenë në gjendje t’i blini këto mallra sepse në atë kohë ju mungonte likuiditeti ose pasuria. Sot situata juaj është përmirësuar dhe ju mund të paguani një normë më të lartë të blerjes ose madje të shlyeni të gjithë kredinë.

A është kjo tërheqëse për ju? Mos ka ndonjë kosto të fshehur? Nëse keni marrë para nga një institucion zviceran për kredi konsumi, ju mund ta shlyeni kredinë më herët, në çdo kohë. Ju gjithashtu përfitoni nga një kredi interesi për afatin që e keni lënë  të papërdorur. Pavarësisht nga kohëzgjatja e kontratës tuaj, ju keni mundësinë për të paguar këste më të larta. Si shembull: Rritni shumën e kësteve nga 1.500 CHF në muaj në 2.500 CHF derisa të shlyeni plotësisht kredinë. Ky është një lajm i mirë: do të thotë që banka juaj do t’ju paguajë për këstet e përmendura që i keni paguar më të larta . Një tjetër mundësi: ju preferoni shlyerjen e përpiktë, në varësi të pagesave tuaja të bëra në fillim. Edhe kjo është absolutisht e mundshme. Banka juaj do t’ju rimbursojë gjithashtu për kamatën që keni paguar tepër.

Nëse dëshironi të paguani shumën e tepërt të kredisë me  pagesë të menjëhershme, mos hezitoni të kontaktoni huadhënësin tuaj dhe të kërkoni një shlyerje përfundimtare të kredisë tuaj.

Shikuar nga pikëpamja e taksave, kredia mbetet më e leverdishme sesa qiraja (leasingu). E para është borxh ndërsa e dyta është qira. Në rastin e  kredisë, ju mund të zbrisni interesin për kredinë nga deklarimi tatimor.

Amortizimi bazohet në parimin e anuitetit, dhe kjo do të thotë se interesi paguhet më së shumti në vitet e para dhe për aq më shumë amortizohet kredia (afati maksimal është 84 muaj). Ju keni shteruar plotësisht optimizimin e taksave.

Me pak fjalë, shlyerja e parakohshme e huasë tuaj personale në Zvicër është një zgjidhje fleksibile e vlerësuar si nga huamarrësi ashtu dhe nga huadhënësi. Ky fleksibilitet është një përparësi që nuk duhet të nënvlerësohet në mjedisin e sotëm të tregut.

Artikull i shkruar nga Münür ASLAN Drejtor i Cashflex MultiCredit Sàrl.

Share our articles!
info
info
photo_phone
Një këshilltar është në dispozicionin tuaj për t'ju përgjigjur sa më shpejt të jetë e mundur. Ju lutemi plotësoni të dhënat tuaja më poshtë:Një këshilltar është në dispozicionin tuaj për t'ju përgjigjur sa më shpejt të jetë e mundur. Ju lutemi plotësoni të dhënat tuaja më poshtë:
    photo_phone
    Një këshilltar është në dispozicionin tuaj për t'ju përgjigjur sa më shpejt të jetë e mundur. Ju lutemi plotësoni të dhënat tuaja më poshtë:Një këshilltar është në dispozicionin tuaj për t'ju përgjigjur sa më shpejt të jetë e mundur. Ju lutemi plotësoni të dhënat tuaja më poshtë:
      Cashflex MultiCredit Sàrl hat 4,74 von 5 Sternen 745 Bewertungen auf ProvenExpert.com